Duomox

Dobrý den, pobývám v zahraničí a nejpíš mám angínu. Od mé doktorky jsem dostal Duomox 1000, lze je užívat každých 12 hodin. Je lék vhodný na angínu? A jak si můžu být na sto procent jistý, že se jedná o angínu (bílý povlak na jazyku a madlích, bolesti při polykání, plný nos..). Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Duomox (amoxicilin) je při klasické angíně, způsobené bakterií Streptococcus pyogenes, celkem vhodný, jedná se o penicilin.vé antibiotikum s rozšířenou účinností. Vhodnější je však klasický penicilin. V současnosti se doporučuje spíše vyšší dávkování Duomoxu, zejména při vyšší hmotnosti se podává 1 g á 8 hod. Příznaky, které udáváte, jsou pro angínu obvyklé. Jistý si však být angínou bez lékařského vyšetření nemůžete, na základě těchto příznaků totiž nelze vyloučit ani jiná onemocnění, např. herpanginu, infekční mononukleózu atd. Je nutné upozornit, že pokud by šlo např. o mononukleózu, mohlo by podávání Duomoxu vést i ke vzniku celotělové vyrážky.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: