Duomox 750

Před čtyřmi týdny jsem byla nemocná a lékařka mi předepsala Duomox 750 a na vykašlávání Erdomed. Ihned po ukončení léčby mi provedla preventivní prohlídku včetně odběru krve (v neděli večer jsem dobrala Duomox a v pondělí v 10.30 mi brali krev). Bylo mi sděleno, že mám vysokou hladinu cukru v krvi - naměřili mi hodnotu 8,1. Obvodní lékařka mi žádný další test neprovedla, sdělila mi, že jsem diabetička a ihned mi předepsala Glucophage 500 a odeslala mě na diabetologii, kde mě objednali, ale až na poslední červen. Mám podezření, že antibiotika mohla ovlivnit hladinu cukru, je to napsané i v příbalovém letáku. Glucophage zatím neberu. Mám na to lékařku upozornit a vynutit si nový test krve? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Vladimíro, je otázkou, do jaké míry dokáže Duomox hladinu krevního cukru v plasmě ovlivnit, ale samozřejmě teoreticky to možné je, čili Vám doporučuji ještě jednou navštívit Vaši praktickou lékařku s kontrolou hladiny krevního cukru, bude vhodné, pokud se odběr provede co nejdříve. Ještě se zeptám, máte nadváhu, či nějakého diabetika v rodině? S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Duomox 750 | Od: Vladimíra | 2.5.2016 20:50
Děkuji za odpověď, hned zítra zajdu k lékařce.
Moje matka má diabetes asi od 30 let. Mně je 35,
měřím 160 cm a vážím 85 kg. Svou váhu řeším
zhruba měsíc - držím střídavý půst, který mě nijak
neomezuje a po kterém se cítím dobře, piju cca.
2,5 l čisté neperlivé vody denně, chodím každý
den 4 km pěšky z práce ostrou chůzí. Žádné
příznaky cukrovky na sobě nepozoruji (zhoršené
vidění, slabo z hladu ani sladko v ústech).
Vladimíra
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: