Duomox 750 v těhotenství

Dobrý den,ráda bych se poradila ještě před užíváním.Jsem ve 4.měsíci těhotenství,už 3 týdny mě trápí silná rýma,před 2 týdny se přidal kašel-nucený,vykašlávám.Doktorka mi dnes předepsala-Duomox 750-ale v letáku je napsané,že v případě tehotenství je možné brát lék jen v krajních případech.Tak nevím zda zrovna rýma a kašel je taková nutnost..zda,když nemám horečku,tak nemám ještě počkat.Kašel mi neustupuje a nic moc nezabýrá,ale raději bych neriskovala.Děkuji za názor,Zuzka Mejsnarová

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu,že bezpečnost amoxicilinu v těhotenství nebyla spolehlivě ověřena a má se podávat jen v závažných případech,nemáte teplotu asi bych s nasazením váhal a omezil se na čaj s citronem a medem a počkal na další vývoj situace a antibiotika bych nasadit až by jiná cesta nebyla Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: