Duomox a mononukleoza

Je mi 18 let chtěla jsem se zeptat. Brala jsem měsíc duomeox 1000 na mononukleozu. Která mi nakonec nebyla zjištěna. cca po 4 dnech mě po každém jídle začalo být na zvracení a musel jsem si jít lehnout s velkou bolestí žaludku. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Bolesti žaludku mohly souviset jak s probíhajícím onemocněním jako takovým (zeptejte se svého lékaře, co Vám nakonec bylo; infekční mononukleozaje virové onemocní, antibiotika včetně Duomoxu jsou na něj neúčinná), tak s užíváním Duomoxu (jako nežádoucí účinek). Nebo to může být příznak podráždění trávicího traktu z jiných příčin, zejména podráždění/zánětu žaludeční sliznice např.při výskytu žaludečních vředů (??). Nevolnost po jídle, ale obvykle bez bolestí, provází také těhotenství. Zde nezjistíme, co přesně je u Vás příčinou obtíží, doporučuji vyhledat Vašeho lékaře.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: