Dušnost

Mam problem se nadechnout už to mám 12 měsícu byl jsem stím u lekáře ten mě poslal k plicnímu ale ta řekla že jsem v pořádku nasledně nato jsem skusil psichologa ten řekl že jsem uzkostne depresivní člověk mam částečné zachvaty že my začne brnet celej krk moc tomu už nevěřím dal my prašky Miratazapin na uklidnění nervu ale nato dejchání to nepomáhá mam furt děsné bolesti u levé plíce mezi srdcem vykašlavám strašné množství hlenu tak se chci zeptat je možné že mužu dostat rakovinu plic a jsem silnej kuřák !! děkuji za odpověd !

Odpověď odborníka:

Jedna věc je úzkost a panika, další je bolest vlevo na hrudi a třetí vykašlávání a kouření. Ohledně úzkosti vedle léků je dobré vyhledat pomoc psychologa a naučit se svou úzkost zvládat jinak. Bolest vlevo na hrudi může být tzv.obalového charakteru, tedy od páteře a žeber. Vhodné je vyšetření neurologem a rehabilitačním lékařem. Co se týká kašle a kouření, jistě můžete mít postižené průdušky. Jako kuřák máte daleko větší pravděpodobnost, že dostanete rakovinu, než nekuřák. První věc, kterou můžete udělat, je přestat ihned kouřit a opět navštívit plicního lékaře.

MUDr. Gabriela Rybářová
MUDr. Gabriela Rybářová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance Dobřany - RYSTRA INTERNA s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: