Dušnost,nízká saturace

Chtěla bych se zeptat, jak moc je závažný můj problém. Mám noční, ale i denní dušnost, v noci mně to budí a proto mi neurolog zapůjčil přístroj na měření spánkové apnoe. Apnoické pauzy tam nebyly, ale bylo naměřeno 10% času, kde byla saturace pod 90%, nejčastěji 83%-86%, ale ojediněle i 64%, potom vyšetření ORL, plícní-RTG a bronchoprovokační test, alergologie, nic se nenašlo a nakonec kardiologie, kde v pořádku echo, jen na EKG dlouhé QTC 0,500. Mám docela obavy, protože vím, že srdce i mozek potřebuji dostatek kyslíku k tomu, aby dobře fungovaly. Lékařka to uzavřela jako příčina desaturace nejasná. Měla jsem ještě naději, že to bylo špatně naměřeno, ale při hospitalizaci v nemocnici-z jiných důvodu mi také bylo naměřeno občas také i 75%. Chci tedy vědět jaké komplikace mě čekají nebo co by to mohlo ješt být-Myasthenia gravis? apod. nebo nějaké plícní onemocnění?Lékařka to uzavřela jako-příčina desaturace nezjištěna. Děkuji

Odpověď odborníka:

A vyšetření krve? KO, hladiny železa? Pokud by bylo podezření na myasthenii určitě by Vás měl dál v péči neurolog. Doporučila bych ještě spirometrické vyš - dif. kapacity plic a možná oscilometrii, A CT plic s vysoký rozlišením. Jinak myslím, že jste byla vyšetřena opravdu dobře....Dopručila bych rehabilitace, cvičení, plavání.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: