Dušnost, nízký krevní tlak

Dobrý den, moc Vás prosím o posouzení mého zdravotního problému a o radu. Je mi 35 let, jsem štíhlé postavy, nemám nadváhu ani další zdravotní problémy. Často mívám kolísavý krevní tlak, např. 110/70, 100/70, ale i 90/50, tepů 84 až 95. Po klidném vyjítí 5-ti pater po schodech bez zátěže nákupů,… mívám sice 120/85, ovšem 160 tepů, arytmii srdce a pocit, že se udusím, jsem velmi zadýchaná a dlouho trvá, než se mi dech upraví. Často se mi motá - točí hlava a mívám i mžitky před očima. Cítím se velmi unavená, bez života. Absolvované interní vyšetření bylo dle lékaře „v normě“. Můj zdravotní stav se však subjektivně zhoršuje a mám tedy obavy, jestli se v těle neděje něco nebezpečného. Mnohokrát děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyžádejte si vyšetření u kardiologa, který může ordinovat mnohem podrobnější testy - jako např. monitorování 24 hodin vašeho tlaku a tepu (je na to spec.přístroj, info o metodě zde: http://www.ulekare.cz/clanek/holterovo-monitorovani-1025?search=holter&from=0, a podle výsledku se ukáže, jaké ev.arytmie máte a jak tlak kolísá podle činnosti, které se věnujete a další podrobnosti. Po vyhodnocení vám předepíše léčbu, bude-li potřeba. Do té doby si nechte udělat vyšetření štíné žlázy, často podobné problémy provázejí poruchu její funkce a výsledky vezměte s sebou na kardiologii,ev. se podrobte léčbě, kterou vám lékař předepíše na základě výsledků vyšetření. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: