Dušnost,nízký tlak

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na dušnost,která mě přepadne úplně nečekaně když jsem v klidu (sedím koukam na televizi nebo hraju na počítači).Je to divný pocit jakoby me něco na cca 2sekundy sevře a nemůžu se nadechnout taková schvácenost sám si to nedovedu vysvětlit.Když se mi to začalo dít,ty první takové záchvaty byly strašné,protože jsem se lekl a hnedka jsem měl úzkost,strach,vždycky jsem si stoupl a musel jsem se uklidnit chůzý po bitě.Začalo se to před cca 4 měsíci začátky byly opravdu děsivé,ale ted už se neleknu už jsem zvyklý.Obracím se k vám,protože jsem 2-3měsíce před tím byl dehydratovaný,odvezla me záchranka,protože jsem do odpoledne nic nepil a když jsem ležel tak mi začalo bušit srdce jak o závod a při tom jak nepravidelně, sekavě bilo tak se mi před očima začalo stmívat a to jsem se strašně lekl.Když jsem byl v nemocnici natočili mi EKG a bylo v pořádku,byl jsem tam týden a celou tu dobu v té nemocnici jsem nemohl spát z obav zdravý takže úzkost.Po tom co jsem se vrátil domů jsem se začal cejtit divně jako bych nebyl ve své kůži a odnesl jsem si od tamtut také úzkost a nespavost a i od té doby jsem v sedě i ve stoje klepal nohou byl jsem minutu co minutu v napětí a to velice dlouhou dobu tak cca 2 mesice.Každý den mě bolelo na hrudi,nespal jsem bolely mě záda a ruce a občas jsem viděl dvojitě.Bál jsem se a měl jsem obavy z infarktu a mrtvice asi dva měsíce.Byl jsem u doktorky a ta mi říkala že jsem v pořádku ale já to tak necejtil.Pak jsem chodil i k psychologovi,tam jsem byl tak 3x a stanovil mi diagnózu takovou že jsem neúplný hipochondr a prodělal jsem panickou ataku.Měl jsem neustále problémy se spaním a bolesti na hrudi o kterých jsem říkal mámě i doktorce ale ty kvůli zprávě psychologa mě ignorovaly :/.Po nějaké době mi to už bylo jedno tak jsem na nic takového nemyslel nikomu jsem nic neříkal,začal jsem pít meduňku která mi pomáhala spát pak mi i zmizely bolesti na hrudi a strach z infarktu a mrtvice,pak už jsem se psychicky nějak srovnal už sem to byl zase já ale pak přišli právě tyhle záchvaty když jsem v klidu jak jsem popisoval na začátku,k tomu začalo i nadměrné pocení studené i normální a to v klidu.Také když jsem vstanu třeba ze židle ke zvonku tak rychle bušení srdce a sevření v krku.Azačal jsem vidět před očima černé mžitky a nemohl jsem stát na místě řekl jsem to vše babičce a ta má tlakoměr a začala mi měřit tlak a ani jednou jsem neměl horní nad 105 a dolní nad 80 většinou mám tak 90/60.Nevím jestli je to všechno psychické proto se ptám,už vím že na začátku to bylo psychické ale už se cejtim normálně akorát ten tlak mám špatnej a tu dušivost a i občas mám strach když se mi udělá nevolnost což je docela časté.(jinak žiju zdravý život nekouří,nepijí jím velice zdravě denně 1x ovoce a zeleninu a dodržují pitný režim) už nevím co bych dodal je to dlouhý příběh a tohle je jenom dotazník ale nevím na koho se mám obrátit tak jsem se svěřil vám,doufám že něco z toho dokážete vyvodit.Prosím o nějakou odpověď velice děkuji. :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že tlak 90/60 není špatný, jen je nižší , ale není to nic závažného. Hodně pijte a můžete si dát i kávu. Ostatní potíže, které jste popisoval budou mít pravděpodobně pozadí psychické. Možná v sobě nosíte nějakou úzkost - skrytou, neobjevenou a nepojmenovanou. Zkuste najít dobrého psychologa-psychoterapeuta, který bude citlivý a pomůže vám rozkrýt, co vás trápí. Hodně štěstí.

PaedDr. Karla Hrabčíková
PaedDr. Karla Hrabčíková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: ABBIA clinic, Brno

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: