Dvě očkování za sebou

Dobrý den, syn byl včera (3.12.) na 5ti leté prohlídce, kde dostal 3. vakcínu proti klíšťové encefalitidě s tím, že za 14 dní (18.12.) má přijít na očkování proti záškrtu, tetanu a černému kašli. Nevadí to, když bude očkován tak brzy po sobě? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se jedná o tzv. neživé vakcíny, je 14-denní odstup dostatečný a odpovídá doporučeným odstupům v očkování. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Nemoc poprvé popsal na...
Nové zbraně v souboji s melanomem. Na rakovinu si došlápne virus!
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Články: Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Těhotné ženy, děti, nemocní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x