Dvojí vidění

Asi před třemi měsíci jsem zjistil, že dvojitě vidím. Prodělal jsem vyšetření mozku (CT, angio, MR, rozbory krve a mozkomířního moku), oční vyšetření a podobně. Všechna vyšetření byla negativní. Prodělal jsem kortikoidní terapii, t.j. Predizon sestupně od 60mg, bez výsledku. současně s touto diagnozou, případně před výskytem dvojího vidění jsem však pozoroval i jiné symptomy jako jsou: křeče v prstech rukou, lýtkového svalu, prsty nohou a to velmi výrazně, násobně. Dále pak bolesti a otoky kloubů, hlavně zápěstí obou ruk, kotník. Bolesti kotníku byly tak výrazné, že se jimi zabýval ortoped, nicméně nenašel žádnou příčinu. Další symptomy byly : bušení srdce, nepravidelný tep (toto až poslední dobou), blikání za víčky, výrazné šelesty, závratě, v noci pocit prodělávaného inarktu - infarkt jsem prodělal před osmi léty takže projevy znám a byly velmi podobné. Moje podezření padlo na boreliozu, po konzultaci na infekčním oddělení Vsetínské nemocnice v průběhu hospitalizace na neurologickém oddělení byla tato možnost vzhledem k výsledkům rozborů likvoru lékaři zamítnuta. Při jejich vyšetření otoku kotníku a bolesti v něm padlo podezření na hluboký zánět žil, byl jsem odeslán k vyšetření sono do nemocnice ve Valašském Mezečíří. Vyšetření však tuto diagnozu nepotvrdilo, negativní výsledek. Asi týden po ukončení hospitalizace jsem prodělal poměrně silnou bronchytýdu, léčba proběhla pomocí atibiotik. V průběhu této léčby jsem zjistil, ža otoky a bolesti v kloubech ustoupily. V současné době se však navracejí a jsou poměrně intenzivní, zejména v zápěstí obou ruk. Jsem na nemocenské čtvrtý měsíc, žádná léčba však v současné době neprobíhá a zdravotní stav je stejný ne-li o něco horší na začátku. Nevím co dál a proto vznáším tento dotaz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte za sebou velmi podrobné a komplexní vyšetření. Jistě už bylo vyloučeno mnoho příčin takových stavů. Uvedené obtíže spolu navíc nemusejí souviset - může se sice jednat o projevy jednoho onemocnění, ale také může jít o souběh více nemocí. V úvahu připadají jak různé infekce včetně parazitárních, tak různá autoimunitní onemocnění nebo onemocnění vnitřních orgánů, například ledvin. Proto by se Vaším stavem měl zabývat internista nebo alespoň praktický lékař ve spolupráci s internistou. Radím tedy obrátit se na internistu.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: