Dyspla

Dobrý den, je mi 23 let a po kontrole na gynekologii mě poslali na další vyšetření s diagn.: mírná cervirální dyspla. Na gynekologii chodím jednou za půl roku, i za tři měsíce, výsledky jsou neustále nejisté a to po dobu několika let. Moc toho ale nevím, protože mě lékařka odbývá stručnými informacemi. Chtěla bych se zeptat, jestli je důvod k obavám, zejména proto, že na vyšetření jsem objednaná až za 6 týdnů. Nemůže se stát, že by se to zhoršilo během těch 6 týdnů a byla by z toho rakovina? Také mám občas bolesti v podbřišku, výtoky a při styku se občas stane, že mám trošku (opravdu malinko) krve. Je důvod k obavám? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Lehká dysplasie není důvod k obavám, předpokládám, protože je to histologická diagnoza, že byla ověřena biopsií a potom skutečně stačí jen pravidelné kontroly cytologie, rakovina skutečně nehrozí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: