Dysplastické mateřské znaménko

Bylo mi odstraněno známénko, u kterého mi doktor řekl, že se jednalo o dysplastické a časem by z něj byl nádor. Znaménko bylo celé odstraněno a podle lekáře je to dobré s tím, že za půl roku znovu na kontrolu. Mám se obávat popř. co to pro mne zmanená? Mám se např. absolutně vyvarovat sluníčku? Nebo jiné doporučení..... Předem děkuji a přeji krásný den

Odpověď odborníka:

Hezký den Jane, ničeho špatného se obávat nemusíte, dobře, že jste si nechal znaménko odstranit. Slunci se vyhýbat jistě nemusíte, záleží však na tom, jaký máte fototyp kůže, pro jistotu používejte vždy, když budete plánovat pobyt venku na sluníčku krém s vysokým ochranným faktorem zakoupeným nejlépe v lékárně. Dále se zařidte podle doporučení Vašeho lékaře a chodte pravidelně na kontroly kůže, jak Vám je bude plánovat. S přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: