Dysplastické znaménko

Dobrý den, lékař mi doporučil odstranit dysplastické znaménko. Před týdnem jsem volala kvůli výsledkům z histologie a na chirurgii mi řekli, že je to v pořádku, névus byl odstraněn hluboko do zdravé tkáně. Prosím moc o vysvětlení - znamená to, že se se znaménkem již něco dělo?Děkuji. P.N.

Odpověď odborníka:

1) To, že byl névus odstraněn kompletně, je jiště dobrá zpráva. 2) Důležitá je však i informace, zda se histologicky opravdu jednalo o dyplastický névus, pokuste se to ještě zjistit. Při nálezu dysplastického névu ( není to rakovina, jen určitá nepravidelnost ve struktuře znaménka, nemusíte se obávat) je vhodné chodit na pravidelné kontroly i s dalšími névy cca 1x ročně. pokud by se o dysplastický névus nejednalo, žádné kontroly nutné nejsou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x