Dysplazie děložního čípku.

Dobrý den vážený pane doktore, chtěla bych Vás moc požádat o radu. Už přes rok mám lehkou dysplazii děložního čípku s HPV infekcí. Po roce opět stejné výslekdy. Doporučení lékaře je jít na výškrab. Myslíte, že je to nutné nebo by jste doporučil něco jiného? Momentálně jsem vyléčená z chlamýdie. Je mi 25let, štíhlá, bezdětná, dítko plánujeme cca do roku. Trpím bohužel i PCO, beru antikoncepci Femoden. Prosím o Vaší radu a taky bych se chtěla zeptat jestli s těmito problémy budu mít problém otěhotnět nebo budu mít rizikové těhotenství? Děkuji Vám moc za odpověď a za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dysplasie je histologický termín,takže jste pravděpodobně již kyretáž měla, pokud ne, tak cytologie může jen naznačit možnost dysplastických změn ,ale definitivní je histologie, jinak dysplasie lehkého stupně není příliš závažný nález, je potřeba jej ovšem sledovat, ta kyretáž by mohlo být rozumné řešení pro budoucnost. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: