Dysplazie děložního čípku

Dobrý den, je mi 30 let a při běžné cytologické kontrole mi byla zjištěna mírná dysplazie děložního čípku, s kontrolou po půl roce. Vím, že se nemám znepokojovat, ale ráda bych se přesto zeptala, jaká je prognóza do budoucna? Je možné, že se stav časem srovná, nebo již bude pouze setrvalý nebo horší? A je něco v tomto následujícím půl roce, co bych mohla sama preventivně udělat? Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, mírné změny na děložním čípku jsou velmi časté, mohou být důsledkem virové či bakteriální infekce v pochvě, hormonálního stavu apod. Proto se nechává odstup zhruba 1/2 roku,. abychom zjistili, zda imunitní systém zvládne zareagovat nebo ne. Vše další se bude odvíjet od výsledku kontrolního odběru.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie a roztoči
Články: Alergie a roztoči
V posledních letech poměrně...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Články: Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Rakovina plic stále zůstává...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: