Dysplazie kycli - strma striska

Dobry den, zijeme v zahranici a dcerce v 6. tydnech byla pri ultrazvukovem vysetreni kycli diagnistikovana strma striska leve kycle (uhel alfa nenameren). Po 2. tydnech noseni Pavlikovych trmenu se uhel alfa spravil na 58 stupnu, po 4. tydnech na 62. Ve 4. mesicich uhel alfa byl 69 stupnu (uhel prave zdrave kycle 74). Klinicky je v poradku, faldiky symetricke, abdukce take v poradku. Znamena to, ze jeji kycle jsou uz vylecene? Jaka je pravdepodobnost, ze v budoucnosti striska leve kycle bude strmat tak, ze bude nutno kycel operovat? Dysplazii kycli v rodine nikdo nemame. Ortoped tvrdi, ze mam patrne uzkou delohu, proto se dcerka narodila se strmejsi striskou na leve kycli. Predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje sledování odborníkem, ortopedem pro léčení vrozených ortopedických vad u dětí. Stav vypadá prognosticky příznivě, při zachování polohování kýčlí v unožení, abdukci, využívání polohování končetin kýčlí plenami. Znovu zdůrazňuji, že je třeba dítě sledovat ortopedem, klinicky vyšetřit a klinický nález srovnat s vyšetřením ultrazvuku případně rtg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: