Dysplazie na čípku a hpv

Dobry den. Pred 2 tydny jsem se dozvedela od gynekolozky, ze mam na cipku stredni dysplazii a hpv 16. Nyni mam jiz po konizaci. Mam manzela, planujeme do budoucna dite. Da se predpokladat, ze i on ma tento virus, at uz ho dostal on ode me nebo ja od nej. Prubezne zjistuji na internetu informace, ale na par veci se mi nedari najit odpoved. Rada bych se tedy zeptala vas: 1. Mam tento vir uz naporad nebo se ho muzu zbavit? Nasla jsem na internetu obe tvrzeni. 2. Lze s virem bojovat i nejakymi dalsimi zpusoby nez posilenim imunity?? A jaky to vlastne bude mit efekt? Ze bude mensi pravdepodobnost, ze se mi v budoucnu znovu objevi na cipku prednadorove zmeny? 3. Pokud bych se viru zbavila (jestlize to jde), nemel by se jej zbavit i manzel, aby mi ho v budoucnu znovu nepredal? Docetla jsem se, ze u muzu se nakaza hpv virem vzhledem k tomu, ze jsou jen prenaseci, neresi, ale take, ze to muze mit vliv na plodnost, tak jak tedy postupovat, kdyz planujeme dite? 4. Opet pokud bych se viru zbavila je mozne, ze muzu byt v budoucnu znova nakazena stejnym typem viru nebo je to treba jako nestovice? 5. Muze mit tento vir neco spolecneho s bradavicemi na ploskach nohou? Tyto se mi objevili na nohou asi pred rokem a stale s nimi bojuji. Predem dekuji za odpovedi!

Odpověď odborníka:

Bradavice s tímto virem nesouvisí,virus může sám o sobě vymizet Některé studie odhadují, že většina sexuálně aktivní dospělé populace, což je 75–80 %, je v průběhu života vystavena jednomu nebo více typům HPV virů,posílení imunity je rozhodně na prospěch myslím,že pokud je dysplasie odstraněna již si nemusíte dělat starosti, jinak očkování je možné i u muže i když se prakticky nepoužívá. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Články: Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Také jste si mysleli, že...
Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Články: Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Nikdo z nás nechce své tělo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: