Dyzoptrie čéšky

Dneska jsem byla u ortopeda a bylo mi zjisteno : Chondromamalacie čéšky bilat. dyzpazie pately( Wiberg 2-3)..projevilo se mi to v sprnu, kdy jsme zacla aktivne sportovat, hlavne behat. Jelikož se chci hlásit na policejní akademii, musím hodně sportovat, takže potřebuju, aby koleno bylo zase jako dříve. Je možnost, že se mi koleno zase zpravi?

Odpověď odborníka:

K takové odpovědi je třeba znát daleko více než jste uvedla.
Tyto změny jsou výsledkem chondropatie, která u mladých lidí je doprovodem dosud nezralé a nezpevněné chrupavčité tkáně.
Stav pokud koleno nebude přetěžováno, zatěžováno bude postupně s doplněnou rehabilitací by se měl upravit.
Doporučuji i kontrolu, pohybovou a fyzikální léčbu na rehabilitaci.
Při bolestech omezení zátěže, kvalitní bílkovinná, vitaminová a zeleninová výživa. I strava má na koleno příznivý vliv.
Jinak podle nálezu na koleni a konsultace se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: