E coli

Dobrý den, už dva měsíce se potýkám s bakterií E coli v pochvě. Muj gynekolog mi nejprve predepsal macmiror, ktery ale vubec nepomohl, poté Klion D, také bez výsledku. Nyni mam antibiotika Xorimax, přitom zavádím laktobacily, ptala jsem se také na možnost autovakcíny, ale doktor mi řekl, že se dává pouze na kvasinky. Je to pravda? Také jsem se ptala, zda je nutné přeléčení partnera, on mi řekl, že ne. Příjde mi to ale divné. Všude jsem se dočetla, že by měl být partner přeléčen také. Ale kam by měl vůbec jít?Na urologii, nebo kožní, nebo kam? A je tedy jeho přeléčení nutné? A co tedy dělat s touto bakterií, když nepomůžou ani antibiotika? Doktor se už teď tvářil docela bezradně... Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zánět je nutno přeléčit cíleně dle výsledků testu citlivosti. Vzhledem k tomu, že E. coli je bakterie, která se běžně vyskytuje ve střevě, je důležitá správná hygiena, která zabrání přenosu bakterie ze střeva do pochvy. Partnera léčit nemusíte, pokud nemá obtíže. Pokud by obtíže měl, zajde si na urologii.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: