E-coli

Chci se zeptat na léčbu e-coli. Jsem po léčbě kvasinkové infekce, nalezena byla i e-coli v pochvě, ta je přeléčena atb krémem Dalacin. Pochva by měla být čistá. Zároveň mi byla zjištěna i e-coli v moči, ale vzorek jsem dávala v průběhu léčby dalacinem, vzorek moči budu dávat znovu. Pokud bude e-coli potvrzena, jaká je možná léčba bez antibiotik? Můj gynekolog radí léčbu pokud možno bez antibiotik, protože se mi vrátí kvasinka a její léčba nebyla jednoduchá. Je tedy možno e-coli v močových cestách nebo měchýři léčit i jinak než atb? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V dalším postupu je potřeba se řídit podle toho, jak významný je nález v moči (počet bakterií), zda se bude v kontrolním vzorku opakovat a zda máte nějaké potíže s močením. Pokud jste bez obtíží a nález není masivní, nepovažuji podání ATB za nutné. Celkem často jde i o kontaminaci vzorku, zvláště, měla-li jste souběžně popisovaný gynekologický problém. Přeji brzké uzdravení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: