E coli a streptokok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat když se mi vyskytuje pořád e coli a streptokok v pochvě, gynekoložka mi řekla, že už by to nechala být. Je pravda, že nemám žádné potíže, kromě výtoků a hygienu dodržuji.Velmi mě trápí, že mám v pochvě tyto bakterie na které mi léčba nezabírá a gynekoložka už to nechce řešit. Co se bude dít až budu chtít být těhotná? Neohrozí streptokok a e coli plod? Děkuji

Odpověď odborníka:

E colli a Streptokok je častým nálezem v pochvě, bylo by tedy potřeba provést kultivaci z pochvy spolu se stanovením citlivosti, podle nálezu cíleně přeléčit a až poté použít fermalac nebo podobný přípravek.Obecně platí že léčba není zapotřebí pokud pacientce nečiní obtíže, ale pokud se opakují výtoky léčba v tomto případě by byla vhodná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: