E coli v pochvě, průjmy

Dobrý den, mám řekla bych až přehnanou hygienu. Jenže trpím často na průjmy, jakmile je mám hrozně se bojím, že budu mít zase e coli v pochvě a v moči. Je nějaká možnost jak zabránit přenosu střevních bakterií? Dále mám v kultivaci pořád streptokoka B, gynekolog říkal, že se neléčí, nemohu nakazit partnera? Děkuji

Odpověď odborníka:

Streptokok skupiny B je globální, čili se ho již nikdy zcela nezbavíte, jen se potlačí jeho projevy. E.coli do pochvy v malém množství patří, je to jeden z 9 nejznámějších kolonizátorů poševní sliznice. Zabránit přenosu střevních bakterií nelze, pakliže uvádíte pravidelnou hygienu. Jelikož je poševní prostředí velmi citlivé zejména na hodnoty pH, které si mýdly i prostředky osobní hygieny vždy zvyšujete (norm.hodnoty jsou 4,0-4,4), preferoval bych jako prevenci vytvoření pH, které pak přirozeně brání přemnožení bakterií či kvasinek, dále by bylo dobré vědět od čehože jsou ty průjmy- infekční neinfekční? S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: