E.coli ve vyteru z ucha

dobry den pane doktore, chtel bych se vas zeptat na postup lecby pri nalezu bakterie e.coli ve vyteru z ucha, osobne mi bylo predepsano lokalni antibiotikum (kapicky gentamicin) a to opakovane 3x, ovsem bez jakehokoliv vysledku, stale u me pretrvava pocit zcela zalehlych/ucpanych usich a s tim spojeny pocit nerovnovahy dekuji predem za vasi odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Matěji. Je nepravděpodobné, že by Vaše potíže - nerovnováha a pocit ucpaných uší, souvisely v přítomností E. coli ve zvukovodu - pokud nemáte nebo neměl jste i jiné potíže typu zánětu zevního zvukovodu nebo středního ucha. Tudíž - i vzhledem k tomu, že Vám to stejně nepomohlo, není myslím důvod k opakování nějaké místní léčby zaměřené na E. coli, spíše je třeba, aby Váš ošetřující přehodnotil příčinu potíží. Je tedy třeba se domlouvat s příslušným lékařem, který zná detaily, které se problému i Vašeho celkového zdravotního stavu obecně týkají.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: