Ebv virus

Dobrý den, je mi 18 let a od 16 let - operace slepého střeva mám stále zdravotní problémy. Našli mi změny v bílé hmotě, ložisek je tam hned několik, ale likvor je negativní, domněnka je tedy, že je to post/para infekční, ale ještě mi nikdo nikdy přesně nic neřekl. Dále mám stále nízký tlak a silnou tachykardii, beru procoralan 7,5 mg. Dále trpím chronických onemocněním ledvin - hematurie a glomerulární selektivní proteinurie, chronická glomerulonefritida. Mám problémy i s bolestí kloubů, neustálou únavou, nechutenstvím... Vše od operace, při výsledcích z krve mi přišly výsledky na EBV: AEBNAGT 8.8, AEBVCGT 9.4 a hraniční AEBEAGT 1.1, lékař mi vyjmenoval všechna různá onemocnění, které množení těchto virů mohou znamenat, jelikož je v těle mám už dlouho a neklesají. Myslíte, že je vhodné navštívit imunologa? Dá se proti množení těchto virů nasadit léčba? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k posouzení laboratorních výsledků je vždy potřeby napsat i referenční rozmezí, ev. kopii výsledků.Nedá se posuzovat pouze izolovaný nález, ale vždy by se na laboratorní odběry mělo koukat komplexně i v souvislosti s klinickým stavem pacienta . Je běžným laboratorním nálezem paměťová hladina protilátek proti EBV, znamená to , že jste se v minulosti s tímto virem setkala a Váš imunitní systém si vytvořil paměťové protilátky. To se samozřejmě neléčí. Cílený lék proti viru EBV není. Určitě bych imunologické vyšetření doplnila i vzhledme k Vašim dalším diagnosam.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: