Echo srdce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak závažný je nález mého manžela (51let). Je po operaci plic (5/2014), měl karcinom plic, byla mu odstraněna celá levá plíce včetně uzlin, podsoupil chemoterapii (taxol, carboplatina) a ozařování. Nyní mu byl zjištěn nález na srdci, Trpí občas bolestí na hrudi a občas se zadýchává Zpráva z echa: LK není dilat.,bez hypertrofie stěn, hypokineza laterální a přední stěny. Celková systolická funkce snížena, EF levé komory odhadem 45% až 50%. Na chlopních bez významné patologie. Bez klidové plicní hyoertenze. Ascendentní aorta 32mm.DDŽ 16mm, kolabuje s respirací. Malý cirkulární perikardiální výpotek za zadné st.levé komory 6/1mm, při laterální st, 7/2mm, kolem levé séně 6/1mm, kolem pravé síně 7/2mm. Hemodynamicky nevýznamný. Tachykardie děkuji předem za odpověď Šárka T.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález na UZ srdci Vašeho manžela není zcela v pořádku. Má omezenou funkci levé komory, nevím, jaké má přesně potíže. Onemocnění srdce může být v souvislosti z podáním chemoterapie a stav se spontánně upraví. Více Vám řekne lékař, který manžela na UZ srdce poslal.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: