Echo vyš.

Přeji pěkný Den. Mojí prak. lékařkou jsem byl objednán na Echo. Se zprávou mám přijít za 2 týdny, protože mě ještě Sono břicha. Tak, bych prosil o přeložení zprávy od Vás, jestli je vše v pořádku? Ještě doplním, že 2 členové z matčiny strany a jeden z otcovi se ze srdíčkem léčili. Je mi 26let, nekouřím, žádné léky neberu, 178/80kg. Zde posílám zprávu: Vyšetřitelnost:dobrá 2-DE:LS 32 mm, LK 49/26 mm, PK 23 mm, Septum 10mm, ZS 9-10 mm, PE do 2 mm, asc.Ao 28mm. Kinetika:lehce asynchr.kontrakce, bez význ. regionálních poruch, EF 65% Chlopně: Pu, Tri jemné, Ao trojcípá, Mi lehce hyperechog. přední cíp. Doppler: Pu fyziol., Tri reg.stopová, Ao reg.stopová, Mi reg. stopová Septa: pokud, lze hodnotit tak intaktní. Závěr: Norm. vel. a fce srd. odd, bez Hy sv.LK, stopové chlopenní insuf PŘEDEM DĚKUJI ZA PŘELOŽENÍ S přátelským pozdravem Patrik

Odpověď odborníka:

Sonografické vyšetření srdce je v pořádku samozřejmě je dobré to vztáhnout k tomu, proč jste byl objednán, ale na ultrazvuku je popsáno, že srdce pracuje správně.Lehká nedomykavost srdečních chlopní je nevýznamný nález, který má skoro každý.

MUDr. Bohumil Skála
MUDr. Bohumil Skála

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: VALY 216 s.r.o. Lanškroun

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Atopický ekzém začněte řešit hned, jak se objeví
Články: Atopický ekzém začněte řešit hned, jak se objeví
Jeden flíček na kůži, který...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: