Eeg a vertigo

Dobrý den.Od 1-16let jsem brala léky sodanton a timonil na paraxosmalni vertigo,ty jedine mi pomohly zmirnit stav mivala jsem stavy toceni hlavy i oci 10.minut,nekdy 2.min.v roce 2007 byla lečba ukončena.nyni asi měsic mám točeni hlavy zpátky,lečila jsem se i na krční pateř,a nyni mi našli na eeg nález..a je na něm napsano tohle : prosim o vysvětleni co to vše znamená:...záznam střední amplitudy kolem 42uv,frekvenčni labilita alfa 8.6-11.3hz s přiměsi beta nad přednimi kvadranty,arealni diferenciace positivni,temporalni asymetrie fysiologicka,OZ pozitivni.Do tohoto pozadi se opakovaně,středně početně promita naborová theta,7.2-.6.8hz,97-147uV ve sledech až 4.sec.episodicky.V HV se křivka neměni.během Fs regrese episodičnosti,labilita pozadi trvá. taky je psano zvážit medikaci......... pani doktorka mi dnes předepsala znovu timonil,že sodanton už se nedělá..a vic nic mi neřekla.prosim o vysvětleni zaznamu z eeg.uvažuju taky o vyměně doktorky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, závratě mohou mít celou řadu příčin. Pokud se objevily po dlouhé době, je třeba zvažovat i jinou příčinu. Zvláště pokud jsou závratě jen chvilkové, je možná příčina ušní, příčinou může být i krční páteř, nízký tlak, positžení mozku nejrůznějšího charakteru, ale i interní onemocnění. EEG není zcela normální, výsledek může podporovat diagnosu epilepsie, z toho důvodu paní doktorka asi timonil nasadila. EEG je třeba hodnotit v kontextu s klinickým nálezem a subjektivními obtížemi pacienta. Myslím si, že jinou příčinu závrati je vhodné vyloučit. Také záleží na charakteru závrati, doprovodných projevech, na tom jaký je neurologický nález. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: