Ehlers danlos

Dobrý den,syn má 3 roky a všimla jsem si že čím dál tím více je schopný prstíky na ruce dát obráceně až k ruce a po poradě s dětskou doktorkou mi řekla že by se mohlo jednat o - Ehlers Danlos .Chtěla by nás poslat na testy aby se zjistilo zda opravdu o to může jít.U nás v rodině o ničem nevím že by bylo a ze strany otce jsem taky nic neslyšela. S otcem totiž nežijeme.Můžete mi říct co by popřípadě bylo dobré vědět přes rodinu jaké příznaky nebo něco na co se ptát zda to nemá nebo někdo neměl? Co nás popřípadě čeká.Děkuji za odpověď.Hezký den Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Jedná se o onemocnění při němž jsou volnější vazy v těle, věkem obvykle tato volnost ustupuje a v podstatě se děti pouze sledují ale výrazně se neléčí. Doporučuje se , aby se těmto extremním pohybům vyhýbaly a zbytečně si tím neuvolnovaly již tak volné kloubní pouzdro . Rodinný výskyt je častější , ale není pravidlem

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: