Ehlers danlos syndrom

Dobrý den, mám dceru se syndromem Ehlers-danlos, kvůli nestabilitě kolen již imobilní. Před 2 lety se přidaly záchvaty, epi aktivita a některé psychosomatických. Mají vazbu na zářivky, ostre sluneční světlo a hlavně nastanou Vzdy po cukru. Dodržujeme proto přísnou běžců keřů dietu, ale je hodně unavena . Také po podání horciku dochází ke křečím, ted se přidaly otoky končetin. Testy na CD neprukazne . Bere Lamina a při ne poruše ni diet je bez záchvatu - nesmí laktózu, lepek a vajíčka. Názory lékařů se ruzni , ale nikdo neví co dál. Poslední rada zodbornika- vysadit vše, rozvlnil dietu a nechat v záchvatu dokud nepřejde. Ten ale muže trvat i cele dny. Napadl me ještě cushing v syndrom nebo nějak a endokrinologie kam porucha nebo GLUT 1 ale u toho jsou pry jasne dane ohranicene epi zachvaty. Ma i velke strie a pribrala na vaze. Daji se nějak tyto testy zaplatit? Už nevím jak ji pomoct, je to jinak normální 14 léta holka se zájmem o sport a počítače . Všichni kdo ji znají, včetně terapeuta a psychologa neveri tomu, že je to psychosomatické MOC DĚKUJI ZA ODPOVED

Odpověď odborníka:

Dobrý den, existují formy epilepsie, které se nadají léky zcela potlačit. Pokud má otoky nohou a strie, je možné uvažovat o endokrinologickém vyšetření; pro začátek zcela stačí odběry krve, zátěžové a provokační testy jen při nejasnostech. Přesto nemusí byt nalezena žádná patologie.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: