Ejakulace

Dobrý den, po počátečnīm ztopoření penisu a následném styku, či masturbaci ztopoření ustupuje a už nejsem schopen ejakulace.prosím o radu, užíván OMNIX

Odpověď odborníka:

Věc konzultujte s urologem: léčba benigni hypertrofie prostaty může vést jak ke zlepšení erektilní funkce, tak k jejímu zhoršení - předpokládám, že užíváte lék, který se jmenuje Omnic. Ten by na erekci neměl mít vliv. Ale: obsahuje tamsulosin, ten může vést k problémům s ejakulací, buď k jejímu chybění, nebo k tzv. retrográdní ejakulaci, kdy sperma zatéká do močového měchýře - je to daň za zlepšení močení. Pokud byste chtěl situaci řešit, musela by být benigni hyperplazie prostaty léčena jinak, Vyžaduje to spolupráci s urologem, nejlépe s urologem, který má čas a rovněž se orientuje v andrologii (endokrinologická kapitola pojednávající o hormonálních vlivem na mužské sexuální funkce a mužský genitál, máte dost testosteronu?)(!) - pokud byste volili jiné preparáty, je možní, že vyměnite jeden nežádoucí účinek (chybění ejajkulace) za jiný - bude to vyžadovat trpělivost při hledání nového přípravku, možná to bude naponěkolikáté. Doporučuju zvážit užívání preparátu Ipertrofan jako doplňku k léků s s obsahem serenoa repens nebo s obsahem finasteridu. Rozhodně neopomínejte pravidelné vyšetření prostaty včetně ultrazvuku prostaty přes konečník (transrektální sonografie prostaty) a kontroly prostatického onkomarkeru - prostatického specifického antigenu (PSA).

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: