Ekg

Dobrý den.Dnes mi na vyžádání dělali EKG.Důvodem bylo, že bratr bere antipsychotika a má delší QTc.Moje EKG však ukazuje to samé, pan doktor ale říkal, že je to v normě!Jako velmi aktivní sportovec z toho QTc mám strach, přečetl jsem si, že to může být příčinou náhlé smrti! Pan doktor říkal, že přístroj to někdy špatně spočítá a mávl nad tím rukou.Opravdu z toho nemám dobrý pocit, a už jen kvůli sportu bych chtěl mít jistotu.Přiložil jsem Vám EKG níže a ještě v odkazu.Mohl bych Vás poprosit, kolik myslíte, že to QT resp QTc je? http://www.zshare.net/image/80498425af43c8b6/ Je potřeba chvíli počkat.Kliknutím se obrázek otevře resp. zvětší. Předem Vám děkuju.Hezký den.Martin

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle toho, co se dá z obrázku změřit, tak hodnoty uvedené jsou správné. Nemusíte ale mít strach, pouze dle QT, resp QTc intervalu nelze ještě vyslovit diagnózu. Doporučoval bych proto konzultaci přímo na kardiologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x