Ekg

Dobrý den, před nedávnem jsem Vám psala výsledky mých vyšetření EKG, krve a ECHO - podle Vás bylo vše v pořádku a byl mi doporučen psycholog, s tím vším také souhlasím. Ale vyskytl se mi jiný problém - před 4 dny jsem byla hospitalizována v nemocnici kvůli silným průjmům a zvracením, byla jsem přijata s těžkou hypokalémií a dehydratací - diagnoza byla gastroenteritis ac.,v.s., alimentární intoxikace. Ale můj problém je ten, že jsem měla velké tlaky na hrudníku a bušení srdce při té hypokalémii. Udělali mi EKG a zjistili následující: akce srdeční pravidelná, sinusový rytmus, frekvence 72/min, sklon el. osy srdeční vertikální, PQ 0,16m QRS: 0,08m ST úseky izoel., lehké desc. deprese ST III, aVF, V1 s ploše neg. T, dále ploše neg. T V2-4, jinde ST izoel, T vlny pozitivní. Lékařka mi na to řekla, ať si co nejdříve zajdu ke svému kardiologovi. Jsem z toho docela vyplašená protože před týdnem bylo vše v pořádku a stačí průjem a zvracení a vše je jinak. Prosím o vyjádření k mému EKG, protože ošetřující lékařka mi k tomu nic nesdělila. Vypadalo to, jako když sama neví, co to má být. Ptala jsem se jí a ona jen řekla, že jsou tam změny a ať jdu na kardiologii, ale chtěla bych vědět o co se přesně jedná. Předem moc děkuji za odpověď. Klára

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u průjmů a zvracení se z těla ztrácí mnoho prvků, například sodík a draslík. Ty ovlivňují například i činnost srdce. Pravděpodobě bude tento lehce abnormální nález způsoben touto prvkovou dysbalancí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: