Ekg holter

dobry den,prosím o přeložení ekg holtr-SF 146max sinusova tachykardie minimum 55min.ojedinele izolované SVES zachyceny 3krat salvy SVES,ojedinele izolované KES,pauzy a KT nezachyceny.holtra jsem dostala na vynechavaní tepu-bum bum pauza-cítim na krku jako když se to stlačí,bum,pauza,bum,bum,pauza atd..dříve jsem mela vynechaní jednou za mesíc,jen bum pauza a dale v norme.když jsem byla v tehu tak jsem to cítila nakupené asi 4dny..opet bum,vynechaní bum bum vynechaní,bum vynechaní....pak se to uklidnilo,ted před pul rokem znovu a ted před mesícem taky asi 4dny.nejvíce to cítim v klidu..když jsem byla na ekg holtru tak jsem cítila jen večer dve vynechaní.jinak cely den jsem uklízela-tím asi ten vyšší tep.bojím se nejvíce tech salvy..když je to nakupené třeba cely den-jestli mi to nemuže ublížit.lečím se z uzkostnou poruchou argofan 1tb rano.jinak před 2roky echo,ergometrie,x-krat odbery,x-krat ekg.muže mi toto zpusobovat ta moje přecitlivelost dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, extrasystoly nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují jako bušení srdce, přeskakování srdce. Může se na tyto potíže zkusit malá dávka betablokátoru, ale může se objevit nízký tlak. Vždy je nutné individuální posouzení.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: