Ekzém na obličeji

Dobrý den, před 3 týdny se mi udělaly červené skvrny na obličeji. Kožní lékař mi doporučil Advantan krém s tím, že se jedná o ekzém. Advantan zabral asi za 3 dny a fleky zmizely. Obličej jsem Advantanem mazala asi týden. Lékař mi řekl, že je pravděpodobné, že se ekzém vrátí a ať na něj opět užiji Advantan. Měl pravdu, po 14 dnech jsou fleky opět zpět. Myslíte si, že je nezbytné na ty fleky mazat kortikoidy v podobě Advantanu? Bojím se, aby si tělo na kortikoidy nevytvořilo závislost. Existuje jiná léčebná metoda (jiná mast), která by neobsahovala kortikoidy a byla účinná na červené fleky v obličeji? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

na ekzém lze použít i nekortikoidní masti (Protopic, Elidel), požáejte o tuto léčbu vašeho kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: