Ekzem na rtech

Dobry den, pred dvema tydny jsem byla u doktora,dal mi nejakou masticku s kortikoidama na ekzem na rtech / mesic asi presusene, pak koutky ruzove strida, palilo to, svedillo, drobne pupinky/, po prvnim namazani to temer zmizelo, mazala jsem tyden, ted mam mazat protopic, ale je to dva tydny necele a mam to zpet:(, jedla jsem hodne ovoce ted i hodne stresu jsem mela,ale nikdy se mi to takhle neprojevovalo, tak si nejsem jista, ze je to z toho.. Ekzem jsem mela poprve, jinak nikdy nic. Tak si rikam, jestli je to teda opravdu ekzem? A daji se udelat nejake testy? A zjistit pricinu? Na rtech citim zase takove krupicky male pupinky a pali to. Nevim, jestli si sama dat na tyden zase tu kortikoidovou mast, nebo to radsi nedelat a jit k doktorovi opet?Dekuji Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dopororučila bych alergologické vyšetření a provedení kožních testů, kde by se mohla odhalit alergie. Na projevy ekzému má vliv ale i plno dalších příčin - např. psychické vypětí, hormonální změny, infekce. Velmi důležité je Vaše pozorování zda-li po nějakém konkrétním spouštěči /jídlo, krém zubní pasta.../ se projevy zhorší, velmi to může pomoci při stanovení diagnosy.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Infarkt u žen může mít nezvyklé příznaky!
Články: Infarkt u žen může mít nezvyklé příznaky!
Rychlé přivolání záchranné...
 Růžovku zdolají antibiotika i laser
Články: Růžovku zdolají antibiotika i laser
Růžovka. Slovo, které může...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: