Ekzém nebo něco jiného?

Dobrý den, nevím, o jakou vyrážku nebo ekzém se jedná. Měla jsem ekzém jako malá, vždy mi zabral brzy Excipio u lipolotio, ten už ale teď nezabírá. Zkoušela jsem i pevaryl, protože se prý jedná o plísňový ekzém, ten nezabírá, nezabírá mi ani měsíčková ani kalciová ani konopná mast. Co mám dělat, stydím se za svou nohu. Jediné co mi zabírá jsou kortikoidy, ale v okolí není nikdo dko by mi je předepsal. Zajímáí mě váš odborný názor na flek a zároveň i posouzení vhodné léčby. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o numulární ekzém nebo ložisko plísně, pokud máte doma nějaké zvíře. Krémy s antimykotiky (proti plísním) se musejí aplikovat dlouhodobě cca 6 týdnů. Jestli ložisko ale svědí, tak je potřeba krém s kortikoidy. Ten Vám předepíše každý dermatolog neboli kožní lékař. Můžete zkusit např. Holtovu mast, ta se může také dávat na ekzémy. Kůži hodně promazávejte např. Lipobase repaire nebo modrou indulonou. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Články: Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Radioterapie neboli léčba...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: