Ekzém v souvislosti s ha

Dobrý den, jsem příležitostný ekzematik (zhoršení v zimě, přes léto bez větších projevů), před rokem jsem změnila HA z Yadine na Minisiston. Od té doby se mi v zimních měsících objevil ekzém horší než v předešlých letech a přetrvává do dnešních dnů, což nebývalo obvyklé. Ložiska v loketních jamkách, ale i pod koleny, v třísle, pod prsy a v dekoltu mažu Locoidem a promazávám hypolalergenním krémem. Dekolt, tříslo i ložiska pod prsy zmizela, ale loketní a podkolenní jamky zůstávají. Když jsem ještě užívala Yadine, nikdy se mi nic podobného nestalo, nikdy se mi ekzém nerozšířil tak, jak popisuji, vždy se objevil jen v loketních jamkách. Je možné, že na můj ekzém má vliv změna HA? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ještě jsem se s tím nesetkala, ani v praxi, ani v literatuře, že by jakákoli antikoncepce měla vliv na průběh atopického ekzému.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: