Ekzém v těhotenství

Dobrý den,jsem právě ve 27.týdnu těhotenství a trpím ekzém.m. Ten se mi v prvních 3 měsících výrazně zhoršil,ale já jsem raději nepoužívala žádné masti.Po 12 týdnu mi doktorka doporučila používat na nejpostiženější místa mast Protopic 0,1 procent. Stejně jsem mast používala velmi opatrně. Druhý trimestr jsem měla skoro bez ekzém. problémů, ovšem nyní se mi začíná rapidně vracet.Mohu skutečně v malé míře tuto mast používat? Neublíží mému dítěti? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že neexistují studie o bezpečnosti používání léčiv u těhotných žen, tak Vám na tuto otázku nikdo spolehlivě neodpoví. Obecně ale platí, že ve třetím trimestru jsou rizika ovlivnění vývoje dítěte nižší než v počátcích těhotenství.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: