Ekzém v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu - jsem nyní ve 20tt a na malíčku se mi objevil ekzém (zřídka kdy- jednou za tři roky - se mi ekzém v malé ploše objeví, zřejmě k němu mám sklony po matce), moje kožní lékařka mi před rokem a půl předepsala na tzv. seboreu (nevím, jak se to správně píše) mast TRIAMCINOLON E, pomohla mi takřka hned, obsahuje ale kortikosteroidní hormon. Můj gynekolog mi řekl, že by v tom neviděl problém, když mám postiženou tak malou plochu, jako je kousek na malíčku u ruky. Přesto se chci zeptat, opravdu to není pro miminko nebezepečné? Ke kožní lékařce se nyní bohužel nedostanu. Předem děkuji za odpověď. Martina M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kortikosteroidy nejsou pro dítě nebezpečné ani když se podávají léky ústy, pokud nejde o nějak vysoké dávky. Proto lokálně krem klidně použijte, riziko je opravdu zanedbatelné, skoro se rovná nule. Hezký den a zdravé veselé miminko přeji.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá
B-komplex: ideální potrava pro nervy
Články: B-komplex: ideální potrava pro nervy
Možných příčin postižení...
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: