Elektronická cigareta v těhotenství

Dobrý den. Jsem již několik let kuřačka a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná. Na kouření jsem závislá, bohužel. Nechci ale v těhotenství kouřit, jenže ono nejde jen tak přestat. Chtěla jsem se zeptat, jestli není škodlivé pro miminko koupit si elektronickou cigaretu, kdy náplň ale bude složena z těchto látek: Propylen glycol 93%, lactic acid 1%, alkohol 4,5%, parfém 2%, NICOTIN 0%. Není některá tato látka škodlivá??? Jinak tato cigareta je založena v podstatě na vdechování páry a pomáhá při psychickém odvykání. Mám ji již koupenou, ale nevím, zda jí mohu používat. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

V těhotenství by jste rozhodně kouřit neměla i když zvolíte náplň bez obsahu nikotinu,čím méně chemie,která se vám přes plíce dostane do oběhu tím lépe příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
e kouření zdravější | Od: Jitka | 3.2.2012 00:06
Podle mého názoru si myslím, že je rozhodně pro psychiku silného kuřáka tahat do plic nějakou ochucenou páru, než být nervózní z toho že nemůžu kouřit. Spousta kuřáků je na cigaretách závislá hlavně psychicky a když to pomůže tak proč ne? Nervozita a mít psychické problémy jsou pro dítě dle mého názoru mnohem horší. A když vyjdeme ven, tak ve smogu, který dýcháme je určitě mnohem víc škodlivin.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Čtvrtina lidí s lupénkou má možná také psoriatickou artritidu, ale neví o tom
Rozcvičte diagnózu zvanou psoriatická artritida
Články: Rozcvičte diagnózu zvanou psoriatická artritida
Toto onemocnění může vést...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Uzly ve štítné žláze
Články: Uzly ve štítné žláze
Uzly ve štítné žláze jsou...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: