Embolie

Dobrý den chci se zeptat jestli se s warfarinem mužů opalovat a ještě prosím o odpověď na to ze jsem byla silný kuřák 20 i více cigaret za den a po plicní embolie která byla od zápalu plic si zápalem tak 4cigarety denně .Citim se klidnější než úplně bez cigarety.posledni INR jsem měla 2,2 a v pátek jdu na další.dekuji za odpověď

Odpověď odborníka:

S warfarinem na sluníčko můžete, ale jako u každého léku hrozí fotosensibilizace (vznik vyrážky po opalování), proto doporučuji krémy s vysokým ochranným faktorem. Vámi uvedená hodnota INR je v požadovaných mezích. Kouření je obecně nevhodné, protože dýchací cesty jsou náchylnější ke vzniku infekce (zápal plic), čímž se vystavujete riziku opakování plicní embolie, která se může i při léčbě warfarinem opakovat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: