Embolie dolních končetin

  • Dotaz od: jarka kampova
  • Publikováno: 16.9.2008
  • uLékaře.cz

dobrý den jsem skoro rok po plicní embolii,po půl roční terapii warfarinem a mám leidena.poslední dobou mi otýkají nohy od kolen dolů,bolí to celkem dost,mám strach znovu si projít těmi bolestmi které jsem měla před tím,než mi zjistili embolii chodila jsem měsíc v bolestech do práce.mám stále chodit k doktorovi a ukazovat mu nohy?děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte akutně problémy s otoky a bolestivostí končetin, na nic nečekejte a vyrazte k lékaři. Pokud se po vyšetření a případném ultrazvuku ukáže, že se trombóza znovu vyskytla nebo že hrozí, pak bude nezbytné se k warfarinu vrátit. Pokud máte Leidenskou mutaci a již proběhlý stav po embolii, je riziko opakované tromboembólie výrazně vyšší.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: