Endimetrioza

Dobrý den, při laparoskopii mi byla zjištěna endimetrioza - odstranili mi cysty ve vaječníku a rozrušili ložiska + plno srůstů, vejcovody mám průchodné. Operující lékař-primář mi radil nezačínat hormonální léčbu,ale ihned zkoušet otěhotnět, popřípadě při nezdaru umělé oplodnění. Můj gynekolog má opačný názor, nejprve začít hormonální léčbu a až poté zkoušet otěhotnět. Teď jsem v rozpacích a nevím, co je pro mne nejlepší. Bojím se, když nebudu užívat hormony,aby mi endimetrioza nepokračovala a nenapáchala další škody. Nebo naopak, když budu hormony užívat a tím odkládat otěhotnění, aby by se mi mezi tím nezneprůchodnili vejcovody, nebo neudělaly další srůsty apod. Děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Jestliže jste po operačním zákroku a vejcovody jsou nyní průchodné bylo by vhodné snažit se o otěhotnění teď příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: