Endokrinologická dieta

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné, aby tato dieta nějak ublížila? Jestli způsobuje jo jo efekt? Je možné ji po nějaké době zopakovat? Jaká doba je nejvhodnější pro opakování?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Kristy! Osobně tuto dietu nepovažuji za vhodnou. Pokud se chcete zbavit přebytečného tuku a ne svalové hmoty a pokud nechcete po rychlém zhubnutí nabýt ztracená kila ještě rychleji zpět nesmíte hladovět. Pro dlouhodobé udržení správné tělesné hmotnosti je důležitý vyvážený jídelníček s dostatečným příjmem všech základních složek potravy a zdravý životní styl s dostatečným množstvím pohybu (alespoň 30 min 3-4x týdně). Rychlé zhubnutí při držení přísných diet vede velmi často k návratu na původní nebo ještě vyšší hmotnost krátce po tom, co se začnete pět běžně stravovat - tedy k vámi zmíněnému jo-jo efektu. Pokud hledáte inspiraci, zkuste se podívat na www.stob.cz. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: