Endokrinologické vyšetření

Dobrý den.trápí mě srdeční arytmie.Dle vyjádření mého praktického lékaře na základě rozboru krve je problém ve zvýšené fci štítné žlázy.Rozbor krve ukázal,že štítná žláza produkuje nadbytek hormonu TSH.ten mám nyní 5,42 (meze 0,55-4,78).Abslolvoval jsem již i ultrazvuk štítné žlázy a závěr zní:Hypervaskularizovaná štítná žláza,jinak s normálním US nálezem.Lékař na endokrinologii mi předepsal lék Letrox.Užívám jej půl roku,půl tablety ve všední dny,o víkendu mám vynechat.Po cca 2 měsících užívání problém ustal a nyní mě cca 2 měsíce zpět arytmie opět trápí.Na další vyšetření budu čekat měsíc.Jsou ještě jiné možnosti,jak snížit tento hormon v krvi,než jen lékem letrox?Četl jsem o jodu,vitamínu D atd... Předem děkuji za odpověď.S pozdravem Daniel.

Odpověď odborníka:

Při daných obtížích můžete mít jak nedostatek tak nadbytek hormonů štítné žlázy, to se ale bez odběru krve určit nedá. Tudíž bych nedělala pokusy s ovlivňováním hladin hormonů doplňkami výživy, ale doporučila bych kontaktovat Vašeho endokrinologa, říct o Vašich obtížích, domluvit se na odběru krve a alespoň telefonické konzultaci výsledků.
Mějte se hezky,

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: