Endokrinologicke vyšetření,prujem a jiné potíže

Dobrý den paní doktorko, už jednou jsem vám psala a chtěla bych ještě poradit. Psala jsem, že se léčím od loňského března s Ulcerózní kolitidou v konečníku, v prosinci byl relaps a od té doby to bylo celkem v pořádku. Před 3 týdny jsem přiletěla z Egypta, promluvila jsem si o tom s doktorkou a brala preventivně Ercerufyl, vše bylo na dovolené v pořádku i 4 dny po příjezdu domu, pak jsem měla 3 dny kašovitý průjem kde byly nestravitelný potraviny a křeče břicha, pak 4 dny v pořádku a zase 4 dny vodnatý průjem cca 8krát za den kdy se do průjmu objevil třeba bobek nebo i ráno byla stolice normální a pak zase následoval průjem nemluvě o hrozné bolesti takové řezání ve střevě kdy mě to při průjmu hrozně řezalo až jsem se bolestí rozbrečela, byla jsem za doktorkou na Gastru co to muže být, poslala mě na výtěr anální sliznice, která byla negativní a šla jsem na vyšetření konečníku kde mi doktorka řekla, že to vypadá dobře, takže je to podle ní v remisi, nic víc mi neřekla a vůbec jsem nepochopila kde mohl bejt ten problém, kde se ten průjem vzal. Poradila jste mi tady minule, že by to chtělo doplnit Endokrinologické vyšetření včetně nadledvinek, tak jsem se o tom před doktorkou nenápadně zmínilo a dala mi žádanku na Endokrinologický ustav kdy mám sbírat 24 h moč a doktorka tu zaškrtla v močovém vyšetření na Metanefrin, Nometanefrin, co tohle znamená? myslela jsem si, že tu zaškrtne něco ohledně ledvinek jako třeba vyšetření Kortizolu, Testosteronu apod. Doktorce jsme tvrdila, že mám bolesti hlavy i se mi motá, bolí snad každý den a už v noci mě ta bolest i probudí, bolí mě ta hlava jakoby nad čelem, nevím jak to popsat. Pak se mě doktorka ptala na všechny léky co beru aby to neovlivnilo výsledek, beru Euthyrox75, Asacol čípky, Loseprazol, Wellbutrin, Prothiaden a Sorbifel, jen jsem úplně zapomněla doktorce říct, že beru teď hormonální antikoncepci Belara, myslíte,že antikoncepce při výsledku tohoto vyšetření bude nějak vadit? Jinak doktorka usoudila, že by tyto léky měli bejt v pořádku, takže je normálně budu brát dál. Taky mě posílá na odběr krve na Imunologii kde jsem před cca rokem měla pozitivní ANA i když nevím co to vůbec znamená, tak teď mě posílá na vyšetření zas. Ta hlava mě furt bolí, průjem momentálně není, občas cítím hlavně v posteli, když ležím jak mi hrozně buší srdce, ale nestává se to často, furt se nemůžu zbavit nadměrnýho pocení, i doktorce jsem říkala, že jsem celej život byla spíš zimomřivá a kdyby to bylo kvůli některým lékům co beru, tak všechny beru už dýl krom antidepresiv a to pocení jsem měla už dříve než jsem začla brát tyto antidepresiva, okud by to pocení bylo zapříčeněné psychikou, tak proč jsem se takhle nepotila už dávno co mám psychické potíže, zdá se mi to jak začarovanej kruh, to pocení mě izoluje od normálního života, protože se za to stydím a lidi na mě divně koukaj, mívám někdy pocit, že mi obličej hoří a občas ne často jsem v něm rudá, to pocení mám spíše v horní části těla jako obličej, dekolt, hruď a záda, všude mi tečou hrozný kapky a čurky potu a to nemusí bejt ani 30 stupňů. Můžete mi prosím na tohle všechno říct váš názor a zda mě doktorka posílá podle vás na správný Endokrinologický vyšetření? Děkuji moc a přeji vám pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, lékařka vás posílá na správné vyšetření...jedná se také o vyšetření nadledvin (mají kůru a dřeň a každá tato část produkuje jiné hormony). Doporučila bych ještě doplnit vyšetření na kyselinu vanilmandlovou a HIOK, chromogranin A (karcinoid). Hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Články: Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Tuto otázku si klade mnoho...
Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Články: Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Hledáním příčin rostoucího...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borrelióza
Články: Lymeská borrelióza
Lymeská borrelióza (LB) je...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x