Endokrinologie

Dobrý den. Asi v září jsem začal mít problém s tlakem(hodně vysoký) a bylo mi na omdlení.Prak.lékař mi napsal prášky na čež se tlak srovnal,problém však nastal po 14 dnech užívání pilulek.Začal jsem pociťovat cizí těleso v krku a špatně se mi polykalo.Prášky na tlak jsme vysadily.Nastal čas vyšetření.Krev,plicní,gastroskopie,srdce,vše v pořádku.Zašel jsem na krční a tam mi řekli že mám akt.zánět hrtanu a dostal jsem na měsíc antibiotika.Problém se začal stupňovat a přidali se mi i další jako otoky obočí,jazyka,dásní(dělají se mi takové bílé bouličky jako akné , zaléhání uší jako by se mi tam nafouknul balonek.V krku cítím otoky které se mi přelévají z leva do prava.Byl jsem na krční pohotovosti kde konstatovali že žádné otoky nejsou vidět.Mám problém i s dýcháním a polykáním jako by se mi stáhly všechny svaly na krku.Zašel jsem tedy na endokrinologii a trefa štítná žláza je zvětšená dvojnásob,ale krev je v pořádku.Mám prý Hashimotovu chorobu.Beru již 56 den Euthyrox 50. Zašel jsem na alergologii a tam jsem dostal Aerius 5mg.Otoky však přetrvávají.Otoky trvají tak 3-4 dny kdy ani nepolknu slinu,takže nejím.Pak je týden klid a zase se vše opakuje.Zhubnul sem za 5 měs. 20 kg.Už jsem z toho zoufalý.Ted zkoušíme s pr.lékařem Lexarin 3,že prý to můžu mít vsugerované a že otoky jsou jen v mé mysli.Chtěl bych se zeptat jestli to vše může způsobovat štítka nebo jestli to není tím Euthyroxem?Prosím o pomoc! Připojuji krevní test z 12.října a 5.ledna. S přáním hezkého nového roku MAREK

Odpověď odborníka:

Pocity cizího tělesa v krku samozřejmě mohou být způsobeny štítnou žlázou. Pokud by se podařilo ji léčbou dostatečně zmenšit, mělo by vše odeznít. Je dobře, že jste se začal léčit. Pokud by příčina byla alergická, měl by Aerius pomoci, můžete zkusit i krátkodobě při obtížích až 4 tbl. denně. Další možností je Quinckeho edém - nedostatek inhibitoru C1 složky komplementu . to ale nemohu takto na dálku určit, měl by to vyloučit váš alergolog či imunolog. Tato choroba se léčí zcela odlišně, ale nemá asi smysl popisovat na tomto místě všechny odborné postupy. Spíše se poraďte o této možnosti se svým lékařem. Ta poslední možnost - psychická . je ale také možná, efekt léčby by se měl objevit zhruba během měsíce užívání Lexaurinu..

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: