Endokrinologie

Dobrý den, zhruba před rokem jsem trpěla zánětem slinné žlázy. Po vyšetření na sonu mi byl objeven náhodný uzel na štítné žláze. Od té doby užívám Letrox 50, 1 tabletu denně. Pravidelně chodím na kontroly, na sonu jsou dokonce hodnoty velikosti uzlu na štítné žláze menší a také všechny hormonální zkoušky (z krve) jsou vždy v normě. Za této situace se docela obávám, zda neberu Letrox 50 zbytečně, pokud jsou hormony v normě, aby nedošlo náhodou k tomu, že štítná žláza přestane tedy správně pracovat vlivem návykovosti na léky. Po poslední kontrole v únoru letošního roku mi byla medikace Letroxu 50 upravena směrem dolů, beru tedy 4x týdně Letrox 50, 1 tabletu celou, 3x týdně půlku. Děkuji za odpověď a zůstávám s pozdravem. Libuše M.

Odpověď odborníka:

Dbrý den, o funkci žlázy se nebojte a to, že jsou hodnoty vždy v normě, to je zásluhou právě toho, že je berete správně. Nebojte se, jste dobře léčena, vysazení by znamenalo riziko pro celé tělo /hormony štítnice zasahují v podstatě do všech metablických procesů v těle/, hormony štítné žlázy v lécích jsou naprosto identické s těmi vašimi a žádné riziko nehrozí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: