Endometriosa

Chtěla bych Vás poprosit o radu, protože už jsem opravdu zoufalá. Brala jsem několik let antikoncepci, kterou jsem se rozhodla před ca 2 lety vysadit. Cyklus se mi po roce srovnal, jenže jsem trpěla tak velkými bolestmi v křížové oblasti, že jsem byla po poradě s paní doktorkou donucena před 5 měsíci začít brát znovu antikoncepci. Momentálně jsem dospěla do stavu, kdy jsem brala tři platíčka po sobě bez přestávky, abych co nejdéle menstruaci oddálila. Bohužel antikoncepce moje bolesti nepotlačila - více jak 20 hodin v kuse jsem opět trpěla velkými bolestmi zad a především křížové oblasti s nemožností dojít si po celou dobu na záchod. Zároveň jsem cítila velký tlak v konečníku, byl pro mě problém i chvíli sedět. Je to opravdu nepříjemný tlak a zároveň bolest, kvůli které nemůžu ani spát. Proto jsem se téměř na 20 hod. vyřadila z běžného života. Lék Duphaston nezabírá. Přitom je menstruace velmi slabá a krátká. Křeče v břiše jsou také, ale ty se dají vydržet (navíc na břišní křeče prášky zabírají). Paní doktorka už si se mnou taky neví rady, jediný další postup by prý bylo zjistit, jestli se nejedná o endometriozu. Ráda bych slyšela Váš názor. Jsem už zoufalá, protože bolesti ohrožují hlavně můj pracovní život. Jak už jsem zmínila, dříve jsem brala také antikoncepci, ale takové bolesti jsem nemívala. Dle ultrazvuku je vše v pořádku. Za jakoukoli radu Vám budu velmi vděčná.

Odpověď odborníka:

Je nutné vyloučit endometriózu. O té se zmiňujete ke konci dotazu. Budete muset podstoupit další vyšetření, určitě vám řeknou jaké, vhodné je doplnit vyšetření na urologii, gastroenterologii, rovněž se provádí tzv. diagnostická laparoskopie. Pokud nemá na vaše potíže antikoncepce vliv, tak když nechcete, tak jí neberte. Zkuste volit některé z moderních analgetik. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x