Endometrióza?

Dobrý den, skrz konečník a pochvu jsem si nahmatala nejspíše v rektovaginální přepážce malý útvar. Cítím jak tam vede jako by žíly a najednou je na ní takový malý tvrdý útvar, po stlačení mírně bolestivý. Říkala jsem to svému gynekologovi a on říkal, že se může jednat o endometriózu. Je opravdu možné si ložisko endometriózy nahmatat? Lékař se tedy spíše přikláněl k možnosti uzliny, nebo rozšířené žilky, takže to dále neřešil. Mám se obávat, že to opravdu může být endometrióza? Děkuji Odpověď odborníka: Větší ložisko endometriózy v rektovaginálním septu může být hmatné,vše by měl ozřejmit ultrazvuk. Příjemný den Dobrý den, reaguji na vaši odpověď: Ultrazvuk mi gynekolog provedl ale řekl mi, že skrz vaginální ultrazvuk rektovaginální přepážku vidí špatně, či vůbec nevidí, že to nejde. Ovšem to co viděl, prý je v pořádku a není tam nic v nepořádku. Jaký ultrazvuk tedy podstoupit? Navíc jsem se dočetla, že endometrióza nebývá na ultrazvuku vidět. Tak tomu nerozumím. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ultrazvuk může být vaginální nebo abdominální pro tento případ je vhodnější vaginální případně je možno použít i rektální sondu nevím kde jste četla že endometrióza není vidět. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x